Kennisbank

Hoe join ik mijn Minecraft server? Print

• 0

Hoe join ik mijn minecraft server?

In deze tutorial leggen wij je uit hoe je eenvoudig je bij ons gekochte gameserver kunt joinen.

Om dit te doen moet je de volgende stappen doorlopen:

• Inloggen op het gamepaneel
  • Gameserver detail pagina openenen
  • Gameserver adres kopieren
  • Minecraft opstarten & server joinen

Inloggen op het gamepaneel

Als je bestelling bij Netbela afgerond is ontvang je een e-mail met daarin de login gegevens voor het game paneel. Deze e-mail is te herkennen aan het onderwerp: Account Created en afzender Netbela gamehosting.

Met deze gegevens kun je inloggen op het game paneel.

Game panel login

Gameserver overzichts pagina

Als je ingelogd bent krijg je een lijst te zien met al jouw servers. Klik dan op de 'Beheer Server' knop om de server beheer opties te openen.

Game panel server beheren

Gameserver detail pagina

Er verschijnt nu een gedetailleerd beelt van je gameserver, met informatie over je gameserver en een console vanaf waar je commando's naar je Minecraft gameserver kunt sturen.

Kopieer nu de gegevens vanuit de bovenste balk. in dit voorbeeld is dat typhon.netbela.nl:46030

Minecraft server join

Gameserver joinen

Start nu Minecraft Multiplayer op en klik op Add Server. Plak vervolgens het address en poort in het server addres  en vul een server naam in zodat je de server later kunt herkennen.

Minecraft multiplayer setup

Je kunt nu vanuit het multiplayer overzicht dubbeklikken op de zojuist toegevoegde server om de server te joinen en te beginnen met spelen, veel speelplezier gewenst!

Wil je liever verbinden onder een eigen naam zoals mijngameserver.netbela.nl of daily-smp.play-mc.nl? Daarvoor ben je een (gratis) subdomein nodig.

Op deze pagina: https://netbela.nl/minecraft-subdomain.php kun je je eigen subdomein gratis aanvragen!

Nog geen Minecraft server maar hier wel behoefte aan? Bekijk dan nu onze pakketten!